lørdag den 9. juli 2011

9. juli - St. Louis - Springfield

Dagen startede da vi havde en lang tur foran os, så allerede kl.09.00 var vi ude på vejene. Første stop skulle være i Route 66 Park, som skulle ligge ved byen Eureka, hvilket den også gjorde. Vi fandt dog hurtigt ud af at vejen ind til parken var spærret af og man måtte en anden vej ind. Efter at have kørt 15 min rundt om parken og stadig ikke havde fundet den anden indgang, gav vi op og kørte videre på den lange rute.

Vi valgte at køre et stykke på motorvejen hen til næste stop, Villa Ridge, der var kendt for et stort motel man tit så på postkort. Ud over motellet, kan byen også prale af at have haft verdens største restaurant i 70’erne. Den havde de vist ikke mere, da vi kun kunne finde et stort motel med en MEGET stor parkeringsplads til lastbiler også.


De næste par små byer kørte vi hurtigt igennem for at komme frem til byen Stanton. Stanton har landets mest kendte grotte, hvor den gamle røver Jesse James holdt til i det gamle vesten. Så vi parkerede bilen i solen og gik ind og købte en billet til en rundtur i de store grotter. En ganske underholdende tur, hvor vi fik lidt historie både om de gamle dage og om grotternes udvikling. Det var et virkelig hyggeligt sted med rigtig mange mennesker og masse af muligheder for at fordrive tiden med noget for alle aldre.
Næste stop blev byen Cuba, ja den er opkaldt efter den rigtige Cuba vi alle kender. Her i landet er den dog mest kendt for alle sine store flotte vægmalerier som var over det hele. Hyggelig by som ikke bare var fyldt med gamle faldefærdige huse, men i stedet en masse kunst. På vej ud af byen faldt vi dog over noget vi ikke vidste, var i denne by, nemlig; Verdens største gyngestol. Se billedet og regn selv ud hvor høj den er.

Efter at have spist lidt frokost tog vi motorvejen hen til næste stop, byen som hedder Devils Elbow. Hvorfor den lige hedder dette, ved vi ikke, men flot natur havde den i hvert fald. Byen her er kendt for sin gamle jernbro, som blev brugt under 2. Verdenskrig. I de nyere tider er det nok mest for sin bar, hvor en motorcykel og lædervest nok mest gør at man falder ind i billedet.Nu var vi ikke langt fra dagens sidste stop, men vi skulle dog lige forbi Waynesville, hvor man kan se en stor frø på vej ud af en lille bjergside (Se billedet hvis det lyder mærkeligt). Igennem byen Lebanon skulle vi også, hvor vi fik set det gamle Munger Moss Motel, et klassik og velholdt motel som stammer helt tilbage fra omkring 1940.Sidste by vi gjorde holdt i var Strafford, byen med Amerikas svar på Knuthenborg park. Her kørte vi igennem parken efter at vi havde købt noget mad, til DYRENE. I modsætning til Knuthenborg blev man her opfordret til at fodre dyrene og kæle med dem, ellers ville de blive skuffet. Det var ganske underholdende og vi fik begge fordret et dyr eller to. Bianca styrede bilen og var ikke helt glad for at dyrene bare stod midt på den lille vej man kørte på, indtil at man tog noget mad og inviterede dem hen til siden af bilen. Det var okay da det var de små gazeller, men da der pludselig stod en stor tyr med MEGET stor horn, blev der kørt hurtigt væk. Vi fik bl.a. fodret lamaer, drommedare, egern, æsler og en giraf.

Ca. kl.18.30 nåede vi dagens endestation i Springfield, hvor vi havde været så smarte at bestille et værelse på forhånd, på et motel med udendørs pool. Denne pool blev hurtigt indviet og vi lå da også lige og nød en time af den varme aftensol inden vi gik på værelset lige ved siden af for at få lidt mad og lidt afslapning på den store kingsize bed inden at det igen går løs i morgen.

4 kommentarer:

 1. Må have været en super oplevelse at kunne klappe dyrene.
  Ser ud som om i har haft en god tur den dag.

  SvarSlet
 2. Misundelig ja ja :)
  Godt i har en skøn tur :)
  Kram

  SvarSlet
 3. Hej begge to
  Dejligt at se i oplever en masse. Fortsat god tur.
  Knus MORMOR

  SvarSlet