torsdag den 14. juli 2011

13. juli - Amarillo - Santa Fe


Vi startede dagen med at køre til vest siden af Amarillo, hvor man kan se Cadillac Ranch. Cadillac Ranch er opført i 1974 og består af 10 Cadillacs, der er halv begravet i jorden med bagenden og halefinden i en vinkel som pyramidernes. Her står den amerikansk bilindustris stolthed. Bilerne er fra 1949 til 1963.

Derefter gik turen til Vega, som bliver kaldt en spøgelsesby. Vi syntes dog vi har været igennem andre byer, der var mere spøgelsesbyer end denne. I byen ses et fint gammelt Vega Motel, som også bruges i dag. Vi syntes begge det var smart at der var en carport, til hvert værelse.

Vi så også en Saloon, men var ikke indenfor.I Adrian var vi nået til midtpunktet på Route 66. Der er rent faktisk en cafe, der er bygget på midten af ruten.

Der stod en gammel bil, som der bliver skrevet hilsner på af alle de mennesker, der kommer forbi. Så det måtte vi selvfølgelig også gøre.

I byen så vi også nedenstående cafe. Desværre så det ud som om den var lukket.

Dernæst kom vi via Glenrio over grænsen til New Mexico. Her kom vi ud på lidt af en omvej, da det gamle Route 66 kørte via en grusvej væk fra Interstate. Efter noget tid valgte vi derfor at køre fra og tilbage på Interstate.

I Tucumcari var der masser af liv på Route 66. Bl.a. ligger en af de ældste souvenirbutikker på denne rute. Den hedder Tee Pee Curio Store og lever virkelig op til sit navn.


I byen var også Blue Swallow Motel, som virkelig var flot.Derefter var det Santa Rosa, som er en oase i det ørkenlandskab, der har været primært for New Mexico. Her kom vi ud på en lille smuttur, da vi besluttede os for at køre forbi Las Vegas, New Mexico og vi allerede havde passeret afkørslen. Det var derfor noget af en biltur på klipper og med små byer rundt omkring.

Las Vegas, New Mexico er en af mindre by med mange bevaringspligtige bygninger. Da vi valgte at køre lidt rundt på egen hånd måtte vi nøjes med den bygning, der var nævnt i guide bogen, som er El Fidel Hotel.

Vi overnatter i Santa Fe, som er en by, der sammenlignes Skagen, idet den er USA’s svar på Skagens lys og mange kunstnere benytter sig af dette. Gaderne er derfor fyldt med gallerier og der sælges sølvsmykker med turkiser over det hele. Byen er bygget i Adobe-stil og skal ligne Pueblo-indianernes byggestil med brune lerklinede huse, som har bløde hjørner og fritstående bjælker.
Vi fandt frem til The Santa Fe Plaza, som er en park med en scene, hvorfra der spilles live musik og man virkelig kan nyde de specielle omgivelser byen er så kendt for.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar