søndag den 17. juli 2011

15. juli - Gallup - Flagstaff

Puha et møg motel vi endte med at bo på i Gallup. Poolen blev lukket, og så sådan set også vildt ulækker ud, der var en masse unger, der rendte rundt og larmede og motellet virkede i det hele taget bare beskidt og ulækkert. Det bragte lidt krise op fra morgenstunden, da ingen af os havde sovet særlig godt og vi følte os noget hvileløse. Derfor blev vi positivt overraskede, da vi ankom til Flagstaff, men det kommer senere.
Vi startede med at køre ind i Arizona og er dermed ved at være igennem alle staterne på ruten. I Arizona fortsætter indianernes handelssteder. Her ligger de faktisk overalt, som små boder eller ligefrem faste bygninger, der pludselig ligger op til interstate.

De sidste par dage har været kørsel på interstates, da Route 66 her enten er grusvej og meget dårligt vedligeholdt eller interstate simpelthen ligger, hvor den gamle rute lå. Det betyder desværre også at der ikke er meget spændende at se på og turene virker længere selvom vi egentlig kører med højere fart og er tidligere fremme.
Vi kørte fra ved Holbrook, hvor der ligger et motel kaldet Wigwam Motel. Det er simpelthen en masse teepeer hvor der foran holder ejerens samling af gamle klassiske amerikanske biler fra 1950’erne og 1960’erne. I Holbrook har de dog også de typiske vægmalerier, der har præget bygningerne gennem hele ruten.


Det næste sted vi kørte fra var ved Joseph City, her kan man se rutens vel nok mest kendte skilt. Det reklamerer for Jack Rabbit Trading Post og er i dag en butik, hvor man kan købe souvenirs.

Sidst på dagens rute var vores bestemmelsessted Flagstaff. Ingen af os havde de store forventninger til byen efter Gallup, men man må sige vi blev positivt overraskede. Vores motelværelse minder dog mest om gammel lejerskole, men her er hyggeligt og venlig betjening.
Eftermiddagen/aftenen blev brugt i Flagstaff centret, hvor vi fik kigget lidt rundt og shoppet. Derefter besluttede vi os for at finde en biograf og få set den nye Harry Potter film, som først havde premiere herovre i dag. Her fik vi endnu en gang oplevet det mærkelige fænomen ved unummerede billetter, som resulterede i at vi stod i en lang kø og folk nærmest løber ind i salen, når der bliver åbnet. Vi var dog nogen af de sidste der kom ind og fik rigtig gode pladser. I tv-avisen sagde de dog at alt var udsolgt i hele USA, men da Flagstaff er en mindre by var vi heldige at få billetter til filmen, der startede ½ time efter. Vi skulle dog først igennem lidt forvirring ang. Tiden, da vi havde forstået det sådan at vi stadig kørte på mountain time, men i Flagstaff kører man åbenbart på eastern time, hvilket ikke fremgik af nogle af de steder vi undersøgte det. Det morede vist pigen i billetlugen sig vist en del over.  
Da vi havde været i biografen kørte vi tilbage gennem den gamle bydel og her var der ellers liv i gaderne. Flagstaff er en udpræget turistby og den gamle bydel er der hvor der sker noget. Vi gik lidt rundt og nød stemningen, men blev hurtigt trætte, da vi jo desværre ikke havde sovet så godt i Gallup.
På Heritage Square viser de om fredagen gratis film, lidt ligesom zulu sommerbio i DK. Vi dukkede dog op i slutningen af filmen, så det fik vi desværre ikke så meget ud af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar