søndag den 10. juli 2011

10. juli - Springfield - Tulsa

I dag har vi kørt igennem 3 stater. Vi var allerede i Missouri, hvor vi startede dagen med at stå lidt halvt sent op, da vi begge havde sovet længe.  Vi startede med at køre på Interstate mod Carthage. På vejen kom vi forbi en gammel tankstation. Denne bærer tydeligt præg af oplevelsen af at folk blot har forladt stedet og egentlig havde intentioner om at komme tilbage. Simpelthen bygninger, der står tomme hen.


I Carthage fandt vi frem til et gammelt Boots Motel fra tiden med Route 66, også det var tomt og forladt.


I udkanten af Carthage kom vi forbi en drive-in biograf. Som det kan ses på skiltet fungerer den og kører den dag i dag. Desværre var vi der så tidligt, at vi måtte køre forbi uden denne oplevelse.

I Webb-city fik vi oplevelsen af en hyggelig lille by, hvor hovedgaden bar præg af at der ikke har været de store påvirkninger udefra. En stille og rolig gade, der fungere med det der er behov for i en mindre by.


Efter Webb-city gik turen ind i staten Kansas, her strækker Route 66 sig kun over 21 kilometer inden vi forlader staten igen.


I Kansas er de meget stolte af disse 21 kilometer. Deres bygninger er fyldt med reklamer for Route 66, samt gamle reklame vægmalerier og andet Route 66 lir, vi mødte endda en vi kender på vejen.  I byen Galena så der derfor sådan ud:
I Riverton stødte vi på en lille butik:


Baxter Spring har ligesom Webb-city en hyggelig hovedgade, hvor man kan finde det meste.

Efter Baxter Spring gik turen ind i staten Oklahoma til byen Quapaw, som er kendt for sine bygningsmalerier.Herefter gik turen til Commerce, hvor disse bygninger faldt os i øjnene:Mellem Miami og Afton kom vi igen igennem et stykke original Route 66 vej. Denne gang var der tale om en vej, der kun var 3 meter bredt. Man har efterfølgende forsøgt at gøre vejen bredere, da den også benyttes i dag.
I Afton fandt vi denne gamle ruin af et af de oprindelige moteller.
Da vi kom til Vinita var klokken blevet 14 og vi var ved at være godt sultne, derfor måtte vi forbi Clantons Cafe. De lukkede dog kl. 14, men de forbarmede sig over os og lod os få lidt mad. Dejligt at få sig et rigtigt måltid mad.
I Chelsea kom vi forbi endnu et motel fra dengang. Det eksisterer og fungerer stadig som motel.
Foyil er kendt for sin totem pæle park. Ingen af os var dog specielt imponeret, men vi fik da set verdens største totempæl (27 m høj)

I Catoosa ligger et must see når man kører på route 66, nemlig Den blå hvals park. Endnu et sted, der bærer præg af bedre tider.


Vores endestation for dagen blev Tulsa, som har dedikeret deres downtown til Route 66, ved at reklamere herfor.

Vi har derfor nu været i 4 stater:
Missouri var præget af frodig natur med masser af bakker hvorimod Kansas og Oklahoma tydeligt viser at vi kommer længere og længere ind i landet og temperaturerne stiger, da vi her ser svedent og vissen natur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar